wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

Zelf een kwekerij gevonden

Door toeval, controle of vanwege een gericht vermoeden is er in de verhuurde woning door de eigenaar / beheerder een wietkwekerij aangetroffen.  Welke stappen moeten er genomen worden ?

Allereerst :

  • Betreed de de feitelijke kwekerij niet zelf. Achterliggende reden hiervoor is persoonlijke veiligheid.  Bij het kweken worden chemicaliën ingezet die onder verkeerde omstandigheden direct schadelijk voor de gezondheid zijn. Ook hebben professionele kwekers vaak boobytraps bij de kwekerij geplaatst om concurrenten  bij de oogst weg te houden en hun inkomsten te beschermen. Door fouten in de luchtbehandeling kan er sprake zijn van een legionella besmetting met alle risico’s van dien.

Verlaat de woning zonder sporen achter te laten van de betreding.  Neem direct contact op met de politie, liefst direct na de ontdekking. Buiten kantoortijden kan via 0900-8844 contact gekregen worden met een politiebureau. Ga persoonlijk naar een politie bureau om aangifte te doen van wietteelt (overtreding van de Opiumwet) en/of  diefstal (van elektra en/of nuts-voorzieningen). Deze aangifte dient tegen de huurder gedaan te worden.

Lang wachten met verdere stappen na ontdekking levert voor u het volgende probleem op:

  1. mogelijk strafbaar als medeplichtige van een strafbaar feit door wetenschap aan het strafbare feit
  2. getuigen in de omgeving kunnen verklaren dat de woning is door u is bezocht, waarmee verdenking ontstaat van medeplichtigheid.
  3. U bent verplicht in Nederland aangifte van een strafbaar feit te doen en wel zo spoedig mogelijk na ontdekking hiervan.

Let op :

Het is van belang voor het verdere onderzoek dat de zaken naar de huurder blijven doorlopen als vanouds totdat door politie en justitie verdere stappen worden ondernomen.

Lees bij politie verder voor de vervolg stappen.