wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

1 – Hoe het begon (feb. 2008 – feb 2009)

Eerlijk is eerlijk, van mijn makelaar X. is volgens het OM niet bewezen dat hij wiet gekweekt heeft in mijn huis maar laat me vertellen wat er gebeurd is. Trek daarna conclusies, en je zal met me eens zijn dat hij op z’n zachtst gezegd de schijn tegen heeft. Natuurlijk heb ik als eigenaar fouten gemaakt, juist daarom heb ik een beheerder ingehuurd die de zaken voor mij zou regelen.

Het begin, januari 2008.

Begin 2008 verander ik van baan. Ik moet naar de andere kant van Nederland voor mijn werk en besluit om mijn huis te koop te zetten. Daarom vraag ik vier makelaars uit Hoorn, Noord Holland om langs te komen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Een van de makelaardijen die een makelaar stuurt is Remax/Hoorn. Zij sturen X. een goedlachse en op het eerste gezicht een serieuze man. Van de vier makelaardijen die langskomen is hij, nadat hij hoort waarom ik vanuit Hoorn wil vertrekken, de enige die serieus de verkoop ziet zitten. Wel verwacht hij gezien de markt en zeker de locale markt dat de verkoop niet erg snel zal gaan. Op zich is dat op dat moment geen probleem. Nadat we de papieren formaliteiten rond hebben heeft hij voor de verkoop de opdracht gegund gekregen.

Even voorstellen: de hoofdrolspelers.

Mijn makelaar X., geboren in 1976 in Leeuwarden, samen met zijn partner Y.

Beiden werkten ze destijds als makelaar en iets met financiën via de site www.[snip].nl. Ook was X. aangesloten bij Remax/Hoorn als makelaar.
Wat X. en Remax/Hoorn wel weten, maar ‘vergeten‘ aan mij te melden is wel is dat X. op dat moment financieel in de problemen zit. En dan niet op het niveau van nog twee bier open hebben staan bij het cafe op de hoek, maar serieuzere problemen.
Remax/Hoorn probeert door X. verschillende verkoopopdrachten toe te schuiven hem de kans te geven om uit die problemen te raken. Dit wordt mij later door een kantoorgenoot van X. verteld als ik verhaal ga halen. Wat ze daardoor dus doen is een financieel instabiele man op een cliënt afsturen, en die cliënt daardoor willens en wetens blootstellen aan een enorm risico. Had ik dit geweten dan was ik natuurlijk niet met X. of Remax/Hoorn in zee gegaan.

 Maart 2008

Na een maand of 2, in maart 2008, mailt X. mij met de vraag hoe ik tegenover het verhuren van mijn huis sta. Het gaat om een tijdelijke verhuur voor een jong stel wat hij persoonlijk kent en wat wacht op de oplevering van hun nieuwbouw huis. Ze wonen nu tijdelijk bij de ouders van een op de zolder en dat bevalt niet zo goed. Zijn mail van 10/03/2008:

Beste ,

Wil graag wat voorleggen.

Ik weet niet in welk stadium je je bevindt met betrekking tot het verkopen van je woning. Ik ben namelijk benaderd door klanten van mij welke op zoek zijn naar een huurwoning in de omgeving van het Station Kersenboogerd. Er is nieuwbouw gekocht en zij moeten zsm hun woning verlaten wat deze is verkocht.

Wellicht een overweging om jou woning in te zetten voor de verhuur? Ze willen ongeveer € 750,- per maand betalen aan huur excl gas, water en elektra ed..

Tijdens bewoning zullen ze het pand toch iets opvrolijken ed. Wel heeft het dan geen zin om nu met de verkoop te starten, hun woning wordt namelijk pas over 14 maanden opgeleverd.

Ik wilde je het even voorleggen, wanneer je liever de verkoop wil starten hoor ik het uiteraard ook graag van je.

Met vriendelijke groet,
X
Makelaar OG
RE/MAX Connect
[Kantoor Details]
Email: [snip]
Web: [snip]

Oh, by the way…. als u nog vrienden, familie of kennissen heeft die verhuisplannen hebben!

Het beste compliment wat u mij kunt geven is om mij aan te bevelen.
Waarom RE/MAX®? | Franchise mogelijkheden [SNIP] RE/MAX Connect is een makelaardij en financiële diensten organisatie met vestigingen in Hoorn, Bovenkarspel en Zaandam.

Omdat de verhuur van de woning niet iets is waar ik mee bekend ben adviseert X. mij om tegen de gage van een maand huur als beheerder op te treden. Immers, ik woon aan de andere kant van Nederland, X. woont en werkt in Hoorn, en heeft de wijk waar mijn huis staat als werkgebied. Zo kan hij makkelijk een oogje in het zeil houden en zorgt ook voor de verkoop van de woning op het moment dat zijn bevriende stel de nieuwbouw woning betrekt. “Ook” zo meldt X. meedenkend “een bewoond huis maakt toch net een andere indruk bij het verkopen.

Pagina 1 2