wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

2 – Het eerste resultaat (feb – juli 2009)

Eind februari 2009 in Nederland bel ik met het kantoor van Remax/Hoorn. Als ik naar X. vraag en hoe de omstandigheden van zijn kantoor wisseling zijn geweest is de voorzichtige tegenvraag van de receptioniste “In welke hoedanigheid belt u ? Bent u een schuldeiser ?

Binnen het kantoor van Remax/Hoorn is overduidelijk dat er meer mensen dan alleen de directie van de situatie van X. op de hoogte zijn.

Het resultaat

 • De begane grond was ingericht voor schijnbewoning, inclusief wat timers voor lampen.
 • electra was omgeleid langs de meter.
 • de tussenverdieping was als voorkweek ruimte en bevochtigingsruimte ingericht.
 • de zolder was een volledige plantage, waarvan al een aantal oogsten waren gehaald.
 • Zolderdak was doorbroken voor luchtventilatie en lucht zuivering.
 • Meer informatie : klik hier voor een fotoreportage.

De schade

De schade is fors. Door bouwkundige aanpassingen (een mooie term voor het doorbreken van muren voor slangen en luchtbuizen), vernieling van een houten vloer etc. is de schade aan de woning al snel geraamd op een kleine €20.000.

Daarbij komt de waarde vermindering van de woning die ook al snel een kleine €20.000 tot €35. 000 bedraagt. Oh ja, herinner je je die opmerking van X. nog over de nuts voorzieningen? Die zijn dus ook voor mij, en worden geschat op een kleine € 35.000.

Alles bij elkaar een kostenpost van ca. €70.000 – €100.000. En dat is exclusief de verkoop van de woning die in de huidige staat alleen aan de betere doe het zelver is te verkopen.

Leuk klus object aangeboden, in de categorie geinig voor weinig“.

De afloop?

Tja, die is er nog niet. Of nog niet helemaal. Inmiddels zit ik financieel aan de grond, en woon bij mijn ouders weer op een kamer. Omdat ik eigenaar van een woning ben stelt het juridisch loket (de vroegere rechtsbijstand winkels) dat ik vermogen heb en dus een advocaat moet nemen a €180,- per uur. En dat zijn de stagiair- tarieven zeg maar.

In samenwerking met de politie, die ik mail correspondentie, betalingsbewijzen, post, etc. verstrek wordt een onderzoek opgestart, waarbij X. toch serieus als verdachte gezien word. Zeker gezien het feit dat hij zich overduidelijk aan zijn beheerders taak heeft onttrokken maakt het verhaal voor hem verdacht. Hij blijkt met meer als 10 jaar makelaars ervaring ineens de meest elementaire zaken niet kloppend te hebben:

 • Zo is hij vergeten een kopie van het legitimatiebewijs van de huurder te maken.
 • hij kan achteraf geen kopie van het huur contract laten zien waarop handtekeningen van beide (!) betrokkenen te zien zijn
 • Zo bleek het stel waar hij voor bemiddelde en instond ineens een minder bekende te waarvan hij niet eens van wist hoe deze aan zijn inkomsten kwamen.
 • Zijn kantoor kan na zijn vertrek ineens geen stukken over de verhuur vinden. Die heeft hij of (tegen de regels in) meegenomen of die zijn er nooit geweest. Daarmee heeft hij dus naar mij toe valsheid in geschrifte gepleegd.
 • Betalingen komen ineens niet meer van zijn ‘zakelijke beheerders rekening’ maar van zijn vriendin Y.

Politie & Inmenging

Toen ik in het kader van eens kijken wat er nou precies aan de hand was daar in de oude buurt ben langs gegaan en eens wat rond gevraagd heb ben ik door de politie terug gefloten.

“Dat is inmenging meneer, dat mag niet”

Reactie politie Hoorn na een middag eigen onderzoek

Zo was het argument. Vriendelijk doch dringend werd ik verzocht een afwachtende houding aan te nemen, en me er niet mee te bemoeien.
Dat ik in een middag tijd meer informatie over namen, personen en wat zich op welke datum heeft afgespeeld boven water weet te krijgen dan de politie is tekenend.

Sepot

Eind juli 2009 (als ik op het punt sta om voor langere tijd in het buitenland gedetacheerd te worden) krijg ik bericht van het openbaar ministerie. Wegens onvoldoende wettig en overtuigend bewijs wordt de zaak tegen X. geseponeerd. Met deze mededeling kan ik aan mijn detachering beginnen.

Als ik na maanden terug keer in Nederland sta ik met de rug tegen de muur. Een van de dingen die ik nog wel kan doen is vertellen wat me overkomen is, en hopen dat anderen de voortekenen in hun situatie wel zien en actie ondernemen.

<<…Vorig Vervolg… >>