wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

9 – De rechtszaken [feb 2012 – heden]

De eerste – Nuon/Liander vs. Wiettelerinjehuis – 15 februari 2012

It’s showtime. Op een wat rare manier dan weer. Op 15februari 2012 staat in dit hele verhaal de eerste rechtszaak op de rol. Niet voor de makelaar, maar voor mij. Je kan zien dat geld verdienen in een hoger vaandel staat dan de strafrechtelijk genoegdoening in onze maatschappij.

Ik wordt voor het betalen van de €35.000 voor het gerecht in Zwolle gedaagd. Nuon/Liander hebben naar hun zin schijnbaar lang genoeg gewacht. Ook mijn eerdere argumenten dat er geen financiele ruimte voor een tussenoplossing en dat ik in alles ook hun belangen in het oog blijf houden heeft geen resultaat.

We vragen alsnog uitstel aan, de tweede keer inmiddels en voeren als argument op dat de hele situatie door wanbeheer van de makelaar is veroorzaakt. Ook roepen we de makelaar in vrijwaring op, wat (kort samengevat inhoud dat bij een eventuele veroordeling hij aansprakelijk wordt gesteld voor de uitkomst) en dat we onze eigenlijke zitting willen laten voeden door de strafzaak die de tegen de makelaar wordt gehouden. Omdat het OM nogal wisselende berichten gaf over de definitieve zittingsdatum moet ik alsnog weer met het OM bellen en maak van de gelegenheid gebruik om mijn frustratie wat te kanaliseren en weer op speaking terms te komen.

Dan vind ik uit dat de zitting inmiddels gepland staat voor 21 maart 2012, 15.30 uur in de rechtbank in Alkmaar. Dit wordt doorgegeven aan mijn advocate die deze info gebruikt om mijn zitting na deze datum te krijgen.
Na een week krijgen we een uitslag : mijn zitting is verdaagd tot 28 maart as., wat inhoudt dat als er op de zitting in Alkmaar een vonnis valt we deze kunnen meenemen.

Ondertussen moet ik van de advocate op de knieen: aangezien Nuon/Liander stoïcijns blijven volhouden dat er al tijdens mijn bewoning sprake was van hennepteelt en diefstal van stroom moet ik bij vrienden en bekenden gaan vragen om een verklaring. Tja, een dillema aan de ene kant natuurlijk. Vrienden/familie zitten in de groep “Ja logisch dat ze voor je getuigen” dus er moeten ook ‘onafhankelijken‘ met een verklaring komen. Een ex wordt gevraagd die geen probleem heeft om dit te verklaren, een aantal buren wordt gevraagd en ik vindt nog een email van een andere makelaar die destijds een schouw heeft gedaan voor de verkoop van de woning. Nou moet ik dus een makelaar die de opdracht niet gekregen heeft vragen om een ontlastende verklaring voor me op te stellen…

Terwijl de verschillende gevraagde verklaringen binnen komen benader ik de makelaar. Die belt terug. “Ja u had mij nodig begreep ik? “ Ik leg ‘m de situatie uit en vraag of hij wat op papier voor me wil zetten. Hij zegt me toe dat ie wat gaat nakijken en bij me terug komt.
En dat laat dan ineens op zich wachten. Dus ik bel er weer achter aan en dan blijkt wederom dat makelaars toch een apart soort volk zijn. Hij duikt weg in allerlei smoesjes om maar niets op papier te zetten. Als ik ‘m uitleg dat dit hele verhaal niets met zijn werk of zijn taxatie te maken heeft of met de door hem destijds vastgestelde waarde maar dat ik alleen een antwoord wil op de vraag of hij ten tijde van de schouw in de woning in januari 2008 hennep gezien heeft in welke vorm dan ook of aanpassingen in de meterkast ontdooit ie en zegt dat dat wel mogelijk is.
Even daarna heb ik de mail van ‘m binnen die ik naar de advocate stuur.

En vanaf dat moment wordt het afwachten, nog een paar dagen en dan heb ik mijn eerste vrije middag in maanden, en die ga ik spenderen aan de rechtszaak tegen mijn voormalig makelaar.

<<…Vorig Vervolg… >>