wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

6 – Puin Ruimen (Oktober -Nov. 2011)

Ontruimen en schade bepalen

De eerste week van oktober vindt de definitieve schouw ten aanzien van de schade plaats.

De Vereniging Eigenhuis stuurt op mijn verzoek een bouwexpert om de woning te onderzoeken.
Als deze man binnen komt is hij eerst wat huiverig (een te groffe vent met een motorpak aan in een hok wat naar wiet stinkt) maar als ik de zaak uitgelegd heb ontdooit ie snel.

Er worden foto’s gemaakt, aandachtspunten benoemd en uiteraard de schade bekeken.  Omdat ze alles digitaal verwerken, inclusief je akkoord voor verleende diensten, heb je in een paar dagen een PDF met alles er op en er aan.

Een van de zaken die nog gedaan moest worden is de zooi die door de ruimingsploeg is achtergelaten verwijderen.  Alles was nog gelaten ‘as is’ voor het geval de politie nog wat wilde doen. Maar dat wil de politie niet doen, zie wat verder hieronder. Nadat de schouw is gedaan wil ik weer vertrekken, maar dan schieten twee buurtbewoners mij aan. En die vertellen me iets waar het bloed van gaat koken…..

10 kuub teeltzooi

Er is een hele industrie die aan hennep verdiend.

Via een afval- verwijderaar wordt er een container (10 m3) voor de deur gezet die op een zaterdag nokvol wordt gegooid. Je vraagt je toch waf waarom er zoveel zooi in die woning moet worden ingebracht voor een paar planten.

Dankzij internet zijn die containers makkelijk te bestellen, en kan je ook opgeven als hij vol is dat hij opgehaald moet worden.

Na een dag werken is de container vol en staat de woning nu (opgeruimd) te koop.

Maar pliesie, wat doet u nu?

Nou kort door de bocht, geen donder. Uit de gesprekken met de buurbewoners komt een ding naar voren waar je gewoon een vieze smaak van in de mond krijgt.
Buur-1 schiet me aan, en nodigt me uit voor een kop koffie. Mooi om eens bij te praten. Vlak daarna schiet Buur-2 me aan.
Onafhankelijk van elkaar vertellen ze me dat ze al snel nadat de verhuur periode begonnen was ze het niet vertrouwden. Sterker, op dat moment zijn er 4 verschillende buurt bewoners die onafhankelijk van elkaar het gevoel hebben dat er stront aan de knikker is. Eentje heeft destijds contact met me opgenomen en toen deze aangaf dat “er wellicht iets niet in de haak zou kunnen zijn” speelde ik deze vermoedens door naar de makelaar. Daar heb je achteraf niet veel aan als blijkt dat hij er zelf bij betrokken is, of geweten heeft wat er speelde, maar dat weet je op dat moment nog niet.
De buren voeren de druk op en melden dat over een tijdsbestek van ongeveer 6 maanden ze de politie Hoorn en MeldMisdaad Anoniem hebben ingeschakeld. Veel bellen, zeuren en ook klagen. En de reactie van de politie Hoorn? ‘Mwah, dat zal zo’n vaart niet lopen. ” Ondanks de ronduit labbekakkerige houding van de politie Hoorn blijven ze volhouden, maar na de zoveelste keer bot vangen geven ze het bijna op. Bijna, want een van de buurtbewoners kent een politieagent die in het korps Hoorn werkzaam is. De vraag aan die agent om voor mijn woning eens wat aandacht te schenken is dan snel gemaakt. De agent in kwestie hoort het aan en speelt omdat de verdenkingen toch goed gefundeerd zijn, de vragen en opmerkingen naar het hennepteam in Hoorn door. De reactie van de collega’s? Je raad het al. Geen interesse, niet interessant genoeg. Geen actie. Die eerdere aangifte door de makelaar tegen mij resulteerde in no-time op een kop koffie en een pittig gesprek, maar als ruim 6-7 man steen en been klaagt bij de pliesie is het ineens minder interessant.

En dan, ongeveer 9 maanden nadat de woning verhuurd is en de politie, Nuon en nog wat breekpersoneel de voordeur opentrappen gaat de Hermandad aan de slag. Voortvarend gesteund door het geweld en machtsvertoon wordt er bij buren aangebeld. “Heeft u nog wat bijzonders gezien.” Buur-1 kijkt de agent aan en ontploft. ‘Opdonderen. Geen koffie en wegwezen. Nou is het te laat.” Twee anderen zijn op het moment van de inval niet thuis en krijgen een “buurtonderzoek” briefje. Een papieren variant van de koffiedrinker “Hebbu nog wat bezonders gesien dan?” Beiden versnipperen het papier meteen omdat nu de maat voor hen vol is. Terecht overigens. Wat met name erg veel kwaad bloed heeft gezet is de actie die al een tijdje in de omgeving Hoorn speelt, waarbij de gemeente en politie aangeven actief op hennepkweek te reageren. Beiden vertellen het met een onverholen minachting. ‘Dat noemen ze voortvarend. Als er dan meldingen zijn dan gebeurd er niets.

Ik laat dat eens op me inwerken. Als ik de ervaringen die ik de afgelopen twee jaar in dit traject eens de revue laat passeren wasemt alles uit “tja.. het klopt niet, maar om daar nou wat aan te doen..” Dan is voor mij de maat vol. De afgelopen jaren heb ik de politie te vriend geprobeert te houden, zeker omdat je op ‘diender’ niveau merkt dat ze wel willen maar dat de korpsleiding toch andere dingen ‘leuker’ vindt.
Ik kan mede door wat de buurtbewoners mij vertellen niets anders concluderen dan dat de schade die is ontstaan, en dan in het bijzonder voor wat betreft het stroom verbruik, langer heeft geduurd dan dat nodig zou zijn. De opbouw van de kwekerij was wellicht niet te voorkomen, maar de voortduring van de stroomaftap heeft echt veel langer geduurd dan ware de de politie voortvarend aan de slag gegaan.

Tijd voor lawaai.

Daarom eens de klachten procedure opgezocht. Men heeft een mail adresje op de site of een postadres waar je je grieven kan heen sturen. Saillant detail is dat je alleen over zaken die binnen het afgelopen jaar zijn voorgevallen mag klagen. Prima, ik heb deze kennis net deze week gehad, en kon dus niet eerder reageren, en anders heb ik voldaan aan de eerste eis van de nationale ombudsman “Heeft u contact gehad met de instantie waar de klacht over gaat? ” Dat contact is net afgelopen week gelegd.

<<…Vorig Vervolg… >>