wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

Media

Eind 2011 is er vanuit de media grote belangstelling voor de problematiek die samenhangt met  hennepteelt in Nederland. Een selectie van deze berichtgeving staat hier vermeld.

NOS – Tv

NOS Journaal(28 dec. 2011)Klik hier voor de reportage op de site van de NOS.  
Klik hier voor een Apple-versie

NOS – Radio

NOS Radio 1 (28 dec. 2011) – Radio uitzending Wiettelerinjehuis.nl
      1. R17_wiet_woning_wiettelerinjehuis.mp3
NOS Radio (28 dec 2011) – Reactie Woonfraude.nl 
      2. R18_wiet_woning_reax_bvo.mp3

De Kranten

Vanuit de kranten en websites is er ook aandacht voor de hennepproblematiek.

Er zijn pdf bestanden gemaakt van de reportages, deze zijn met  voor Acrobat Reader te openen. Een gratis download treft u hier aan.
De  PersDe Pers heeft meerdere reportages over het verschijnsel  hennepteelt verzorgd. Editie 11 januari 2012Web-editie 11 januari 2012
Spits Editie 28 december 2011
De telegraaf Editie 28 december 2011
Westfries Dagblad Editie 28 december 2011

Schering en inslag of toch incident?

Dat het niet om incidentele zaken gaat, en er binnen de wereld van de makelaars wel degelijk een omslag nodig is om de integriteit te waarborgen blijft uit deze zaak:

Een expat verhuurd zijn woning in verband met een buitenlandse stationering. Net als ik dat deed doet hij dat via een erkende makelaar. Net als bij mij gaat dat niet goed, sterker de betrokken makelaardij wordt zelfs veroordeeld maar tracht door een geforceerde vormfout zich onschuldig voor te doen. Later blijkt overigens dat in woningen die via de betrokken makelaardij worden verhuurd vaker hennepteelt is voorgekomen. Uiteindelijk komt deze hele zaak in het RTL4 programma ‘Rechtgezet’ naar voren: Klik hier om de betrokken sectie in de uitzending van 26 feb. 2012 te bekijken. Let op: voor deze uitzending dient op uw systeem MicroSoft Silverlight te zijn geïnstalleerd.

De uitzending is een vervolg op de rechtszaak die door de betrokken verhuurder tegen de bemiddelend makelaar (in dit geval EHR, die zich specifiek richt op verhuur voor expats) is gevoerd en waarbij de makelaar vanwege de laakbare handelingen mbt identiteitscontrole en de daaruit voortvloeiende schade veroordeeld wordt.

Kijk op de site van Rechtspraak.nl naar de inhoud van deze zaak via deze link of lees een pdf versie ervan LJN_BP9121_Gerechtshof_Arnhem_200.050.971

RTV-Noord Holland

Na afloop van de eerste strafrechtzitting van mijn makelaar had RTV-NH interesse in achtergrond informatie omtrent hennepteelt en de risico’s, klik hier voor hun reportage