wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

Hoe werkt het ?

De kweek van wiet is op zich relatief eenvoudig.

Beginnend met een stekje, wat water, goede grond en voeding is een plant relatief makkelijk op te kweken. Als de zon ook nog wat schijnt is het resultaat nog beter. Na wat geduld is er een mooie plant met hopelijk een hoog THC gehalte.
Maar ja, da’s één plantje. Als het een mannelijke plant is is al het geduld voor niets geweest, want deze heeft niet de THC waar het om te doen is.

Met dat ene plantje ben je er niet. Voor een beetje resultaat moet er flink gekweekt worden en daarvoor zijn ingrijpender maatregelen en voorwaarden nodig. Er moet een goede leverancier van vrouwelijke planten gevonden worden.

Detail vloeibare voeding

Goede grond met extra voeding is ook nodig, en als er veel planten gekweekt zullen worden zal ook ongedierte, ziekte  en schimmel bestrijding moeten worden uitgevoerd.
Maar ook daarvoor zijn er mensen die graag deze spullen tegen betaling leveren.  Een bijverschijnsel is dat de plant als hij het naar z’n zin heeft ook de karakteristieke zoete wietgeur verspreid.  Omdat die geur vrij herkenbaar en penetrant is moet er als kweker actie ondernomen worden met goede luchtafzuiging en luchtzuivering. Deze apparatuur verbruikt fors electra omdat ze 24 uur per dag aan staat.

Detail pH stabilisatoren

Om ook ervoor te zorgen dat de groei voorspoedig verloopt is goede verlichting nodig. Daarvoor zijn speciale lampen in de handel. Nadeel daarvan is dat het gebruik van deze lampen door de grote lichtopbrengst door de buren en omwonenden als hinderlijk ervaren kan worden. Daarom is het een goed gebruik om de ramen van de ruimte waar de planten gekweekt gaat worden  af te plakken met lichtdichte folie. Die lampen verbruiken overigens het een en ander aan elektra, maar ook daar zijn goede oplossingen en ‘workarounds’ voor te verkrijgen.

Fungicide

Ook is een goede beheersing van de luchtvochtigheid een probleem, daarvoor dient extra apparatuur te worden gebruikt. En denk nog even aan de schimmelbestrijding en andere beestjes die het op de planten voorzien hebben.

Zoals je hierboven leest zit een recreatieve teler al snel op een vrij dure hobby, met veel technische ondersteuning. Veel mensen die je hierbij graag en vooralsnog tegen een kleine betaling willen helpen zijn er. Onthoud daarbij dat er niets gratis is. Alle investeringen moeten op de een of andere manier worden terugverdiend.

Voor meer informatie over zelf wietkweken : klik hier

Onderstaand is een korte cursus wietkweken voor beginners te zien. (engels zonder ondertiteling, duur ca. 27 min.) Klik op het logo om de player te starten.

*Video:hennepkweek voor beginners.