wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

Forum

Hier kan je allerlei informatie delen met anderen. Tips en Tricks? Zet ze hier neer. Een te vriendelijke huurder die ineens groene vingers bleek te hebben? Zet het hier neer.

 

Forum Regels :

  • Ben je nieuw : de eerste keer zal je reactie moeten worden toegelaten. Daarna kan je gewoon blijven reageren.
  • Gebruik van hyperlinks is toegestaan, echter bij 2 of meer links wordt je reactie in de moderatie queue gezet. (spam bescherming)
  • Toch spammen ? Een ip-ban is het gevolg, waarna je volgende bezoek eindigt op SnipSpammerLink.com
  • Reageren op elkaar is prima maar houdt het netjes. Niet ter zake doende argumenten of trollen kunnen worden verwijderd en eventueel ook op de ban-list worden gezet.
  • In voorkomende gevallen heeft de moderator het eind oordeel.

 

Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: [1]
Auteur Onderwerp:wietteler in mijn appartement
pechvogel
Net nieuw
Berichten: 1
Permalink
Post wietteler in mijn appartement
on: [ 23/05/2012 | 22:25 ]
Quote

eind vorig jaar kreeg ik een baan in het buitenland aangeboden, ik heb geprobeerd mijn app. te verkopen, de makelaar stelde voor deze te gaan verhuren omdat de woningmarkt "vast zat".
De makelaar is de grootste van nederland.
Tegen betaling van 1300 euro heeft de makelaar mijn app. verhuurd voor max 2 jr . tegen 950 euro per mnd.
Nadat de huurder er ca 6 mnd. in zat, werd er een inval gedaan in het app. er pal naast door de politie wegens wateroverlast door de beneden buren. De politie agenten keken konden vanwege de inpandige balons toen ook in mijn app. kijken en zagen toen ook verdachtte aanwijzingen, via het balkon kwamen ze op mijn balcon en ontdekte de wietplantage ook daar.
Ik kreeg een belletje !
Die week ben ik over gevlogen en samen met de makelaar de schade bekeken, ongeloofijk wat een bende !
Ik moest me melden op het politieburo, alle verklaringen opgenomen en ben geen verdachtte in deze zaak. Nu is die huurder spoorloos en alle documenten zoals werkgeversverklaring loonstroken alles is dubieus ! bedrijf bestaat niet meer, heeft er maar 3 mnd gewerkt enz. enz.
Van een rechtskundige hoorde ik dat eerst de huurovereenkomst ontbonden moet worden, maar de huurder is spoorloos.
In de brievenbus lag al een acc. giro van ca 3600 euro voor de stroom.
Nu is heden de situatie dat het app. ca 15000 euro schade heeft , en er geen stroom en water in is.
En de huurder is gevlucht en de bekende kale kip / katvanger zonder werk en vaste woonplek.
De makelaar doet heel begrijpend en wil proberen iets via zijn verzekering vergoed te krijgen maar beloofd niets en houd me denk aan het lijntje.
Wie heeft iets soortgelijks meegemaakt en kan er iets zinnigs over zeggen ?

Wietteleri-
njehuis.nl
Beheerder
Berichten: 10
Permalink
Post Re: wietteler in mijn appartement
on: [ 8/07/2012 | 14:19 ]
Quote

Zoals je uit deze site kan afleiden heb ik een vergelijkbare situatie meegemaakt. Wat in jou geval van belang is om een aantal zaken vast te stellen:
- is er een overeenkomst tussen jou en de makelaar tbv de verhuur? [gezien het feit dat je 1300 euro betaald hebt lijt dat wel het geval.]
- Is die overeenkomst er, dan is het zaak om uit te vinden wat die inhoud. Is het slechts een kwestie van jou in contact brengen met een mogelijke huurder en moest je alles zelf doen of zou de makelaar voor diverse zaken zorg dragen en de verhuur 'uitvoeren.'? Denk hierbij aan een credit check, antecendenten onderzoek etc.
- ving de makelaar de huur en stortte deze de huur door of kreeg jij de huur rechtstreeks?

Op basis van deze antwoorden ontstaan er namelijk 2 scenario's :
- 1) je hebt een hoop geld betaald voor veel eigen werk, en de makelaar heeft makkelijk geld verdiend door je een huurder voor te stellen
of
-2) Je hebt een makelaar die nu zijn snor drukt en wel degelijk verantwoordelijk is voor de zaken die geregeld zouden worden. Ongeacht zijn verzekering trouwens hoor. Dat is iets tussen hem en zijn verzekering. Als er een vorm van een overeenkomst is kan je het beste via een advocaat hem aansprakelijk stellen. Uiteraard zal hij die ontkennen, maar daar heb je dan je advocaat voor. Met name op het gebied van zorgplicht en professioneel zijn er wel degelijk aanknopingspunten, kijk voor meer info eens in de rechtszaken met nummer http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BP9121 --> BP9121 en http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BD9918 --> BD9918. Hier komt met name de aansprakelijkheid op basis van de zorgplicht die de makelaar heeft tot uiting.
Gaat dit werken: op zich wel, het alleen een lange adem die je moet zien te hebben. Een rechtsbijstands verzekering zou nog wel eens hier kunnen protesteren dat dit lang gaat duren.

Je zou ook eens contact met bureau Vastgoed onderzoek kunnen opnemen. Zij zijn erg goed in het achterhalen van de procedure fouten die je dan weer kan gebruiken om de aansprakelijkheids-claim te verstevigen.

Pagina's: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Versie: 1.0.34; Pagina geladen in: 0.033 seconden.