wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

Forum

Hier kan je allerlei informatie delen met anderen. Tips en Tricks? Zet ze hier neer. Een te vriendelijke huurder die ineens groene vingers bleek te hebben? Zet het hier neer.

 

Forum Regels :

 • Ben je nieuw : de eerste keer zal je reactie moeten worden toegelaten. Daarna kan je gewoon blijven reageren.
 • Gebruik van hyperlinks is toegestaan, echter bij 2 of meer links wordt je reactie in de moderatie queue gezet. (spam bescherming)
 • Toch spammen ? Een ip-ban is het gevolg, waarna je volgende bezoek eindigt op SnipSpammerLink.com
 • Reageren op elkaar is prima maar houdt het netjes. Niet ter zake doende argumenten of trollen kunnen worden verwijderd en eventueel ook op de ban-list worden gezet.
 • In voorkomende gevallen heeft de moderator het eind oordeel.

 

Welkom Gast 

Show/Hide Header

Welkom Gast, posten in dit forum vereist registratie.

Pagina's: [1]
Auteur Onderwerp:Wietteler in mijn huis
janssen
Net nieuw
Berichten: 2
Permalink
Post Wietteler in mijn huis
on: [ 28/01/2013 | 08:16 ]
Quote

Ik ben mede eigenaar van een pand. Destijds samen gekocht met expartner. Relatie voorbij, pand te koop. Helaas geen kopers. Ex partner blijft in het pand wonen, betaald netjes de hypotheek. Op eens word ik gebeld door hypotheekverstrekker. Hypotheek wordt soms wel soms niet betaald. Ik boos naar hem toe en hij verteld mij dat hij het niet meer op kan brengen.

Ik stel voor om zelf in het pand te gaan wonen.

Op het moment van verhuizing, kom ik er achter dat hij hennep heeft gekweekt in het pand. Alle planten en apparatuur is weg. Maar alle restafval, koolstoffilters, jerrycans, kannen van voeding en weet ik veel wat voor een troep , dat ik tegen kom in het pand. Er staat al een afval container van hem omdat af te voeren. Wat moet ik doen? Moet ik het melden bij de politie? Ik ben zelf medeeigenaar van het pand? Ben ik strafbaar? Electra etc stond gelukkig op zijn naam. Pand heeft zeker gelden aan de kweken van wiet. Kan ik die kosten op ex partner verhalen? Wat zijn de stappen die ik moet ondernemen?

Hoe moet ik nu verder

Wietteleri-
njehuis.nl
Beheerder
Berichten: 10
Permalink
Post Re: Wietteler in mijn huis
on: [ 30/01/2013 | 17:47 ]
Quote

Dit is een wat ingewikkelder zaak. Heel formeel geldt dat als je wetenschap hebt van een strafbaar feit je verplicht bent om aangifte te doen hiervan. Daar wordt je op dit moment niet meteen wijzer van overigens.
Eerst je srafbaarheid : Als jij geen eerdere wetenschap van de kwekerij had dan op het moment waarop jij in de woning ging wonen en er niet aan meegewerkt hebt dan ben je niet strafbaar.

  Je beschrijft dat je relatie voorbij is. Was dit een huwelijk (evt. met voorwaarden) of was er sprake van 'samenwonen' zonder een geregistreerd partnerschap? Dit met het oog op de aansprakelijkheid van de schade aan de woning. Als jullie beiden eigenaar zijn ben je nl. beiden ook aansprakelijk voor de schade aan de woning (die zich uit in waarde vermindering van de woning), zeker als de bank ineens het geld wil hebben. Je ex zou je formeel aansprakelijk moeten stellen voor de schade die je aan de woning hebt vastgesteld. Punt wat daarbij moeilijk is om een overzicht te leveren van de staat waarin de woning was toen hij er in ging wonen (zeg maar de 'onbeschadigde staat) en de staat waarin jij de woning overnam. (Met alle schade). Dit aansprakelijk stellen zal zeker invloed hebben op de verstandhouding tussen julie beiden.
  Is er sprake (geweest) van elektra diefstal? Dan zou je formeel daarvan aangifte moeten doen. Zeker als er daarbij ook schade aan de installatie is aangebracht. Doe je dat namelijk niet en na verloop van tijd (tijdens je eigen bewoning) komt het elektra bedrijf langs voor een meteropname of andere reden en ziet deze schade dan kan je daarvoor aansprakelijk gesteld worden.

Dus een lang verhaal kort:

  Documenteer (voor zover nog mogelijk) alles. Dat kan op papier met verklaringen maar ook met foto's.
  Stel je ex aansprakelijk voor de schade aan de woning, doe dit via een advocaat.
  Is er sprake geweest van elektra diefstal? Dan zou je aangifte moeten doen.
  Laat je ex ook zijn eigen afval opruimen.

Het zijn een aantal acties waarvan je kan verwachten dat het invloed heeft op jullie verhouding onderling, maar vergeet niet dat de kosten die samenhangen met de schades snel fors oplopen en dat jij daar niet primair verantwoordelijk voor bent.

janssen
Net nieuw
Berichten: 2
Permalink
Post Re: Wietteler in mijn huis
on: [ 13/02/2013 | 13:23 ]
Quote

De relatie was : samenwonen zonder een geregistreerd partnerschap.

Advocaat heeft geadviseerd om een contract op te stellen, waarmee ik vrijgesteld word van alle gelede schade en nog mogelijke schade voor de toekomst, maar daar werk ex partner niet aan mee natuurlijk, want dan staat het zwart op wit.

Aangifte van stroom diefstal, waar doe je dat?
Ook bij de politie of bij de stroommaatschappij?

Wat gebeurd er met de hypotheek als de hypotheek verstrekker er achter komt dat er wiet teelt heeft plaats gevonden in het huis. Ik ben 50% eigenaar van het huis, maar heb nooit geweten van de plantage.

Ik lees op internet dat wietplantage in je huis, dat je dan de hypotheek kwijt bent. Hoe gaan ze daar mee om in mijn geval. Hierdoor durf ik niet te zeggen dat er een wietplantage zat in mijn huis.

Wietteleri-
njehuis.nl
Beheerder
Berichten: 10
Permalink
Post Re: Wietteler in mijn huis
on: [ 22/02/2013 | 16:11 ]
Quote

Ongeregistreerd partnerschap zou je in dit geval nog wel eens een voordeel kunnen opleveren.
Waar je even rekening mee moet houden is het volgende :

  zijn er met betrekking tot deze zaak contracten waar jouw / jullie beiden handtekeningen onder staan?

Dit inverband met de zogenaamde hoofdelijke aansprakelijkheid. Dat houdt kortweg in dat waar je ex voor aansprakelijk was jij ook een verantwoordelijkheid hebt. Dat zou dus in dit geval ook voor de hypotheek kunnen zijn.

Aangifte van stroomdiefstal doe je bij de politie, waarbij je elektra leverancier als gedupeerde wordt gezien. Hou er wel rekening mee dat bij het volgende onderzoek jij mogelijkerwijze ook (tijdelijk) als verdachte wordt gezien. De actie van je advocaat om je ex een contract te laten tekenen is op zich een goede (juridische) zet maar zal je inderdaad in een ongelukkige situatie brengen.

Wat je kan doen is het volgende :

  krijg dat contract van je advocaat.
  Zorg dat je voldoende documentatie hebt waaruit de schade blijkt.
  Maak aan je ex partner duidelijk dat hij verantwoordelijk is en dat je desnoods in een civiele procedure je recht zult halen. Punt wat daarbij dat voor je ex vervelend uitpakt is dat hij in de rechtszaal moet uitleggen wat zijn rol in de hennepkweek is geweest

Je zult je moeten realiseren dat je ex om wat voor reden dan ook een probleem heeft wat hij moet oplossen, jij hoeft zijn problemen niet op te lossen en er zeer zeker niet de dupe van te worden.

Pagina's: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Versie: 1.0.34; Pagina geladen in: 0.052 seconden.