wiettlerinjehuis.nl

BVO – woonfraude.nl

Bewust Toetsen ! Beter vooraf dan achteraf.

bewust huren logo

Laatste Site update

Laatste site update is geweest op

[9 maart 2014]

in deze sectie

Info: In deze update komt er een einde aan de zaak tussen Liander en mij, na betaling van een in het vonnis gesteld bedrag en starten de onderhandelingen met de tegenpartij.

4 – Nieuw onderzoek Politie (dec. 2010 – aug. 2011)

Mei 2011 – Interne overdracht politie Hoorn

Politie Hoorn meld zich weer. De zaak is intern overgedragen aan een andere rechercheur, dezelfde die destijds het eerste onderzoek heeft opgezet. Indachtig de afhoudende reacties eerder besluit ik nu een vinger aan de pols te houden.

Op mijn vraag wat de status nu is (er zijn ruim twee maanden verstreken) krijg ik een teleurstellende reactie. De status is onveranderd. De financiƫle recherche is door tijd gebrek / priotisering niet aan het onderzoek toegekomen en de betrokken rechercheur moet het nu zelf doen. Dit zet alle haren in mijn nek overeind, immers er zijn weer twee maanden verstreken waarbij onderzoek niet gebeurd is.

Indachtig het feit dat ik inmiddels aan het tweede jaar bij mijn ouders bezig ben is het tijd voor een twee-sporen beleid : het OM navragen, naast wat de politie eerder heeft verteld. Een open vraag aan het OM resulteer vrij snel in een reactie. Er zijn op 6 mei toch nog twee p.v.’s opgesteld en men heeft nog steeds de insteek om X. in mei of juni op de zitting te dagen. Dat (zo zal later blijken) blijkt toch wat optimistisch te zijn.

Vanuit de Politieacademie in Apeldoorn is er inmiddels ook interesse. Niet specifiek voor deze zaak maar wel voor de manier van werken door malafide makelaars. Nadat er wat informatie over en weer gestuurd is is er een telefoongesprek van bijna twee uur waarbij we het op een groot aantal punten eens zijn, op sommige punten minder en op een paar grondig oneens. Er wordt afgesproken dat de medewerker van de Politieacademie eens gaat meelezen in dit onderzoek, overigens niet met de insteek om mijn zaak een boost te geven. Daarover is de medewerker van de politie academie duidelijk. Op mijn verzoek stelt de politie Hoorn de zaaknummers ter beschikking die aan de politieacademie worden doorgegeven.

Eind mei meld de politie Hoorn dat de Rabobank de gegevens op stuurt en dat de financiƫle gegevens van een andere bank al binnen zijn.

Juni 2011 – Bijna ?

Aangezien ik nu al bijna een maand geen verdere informatie meer heb ontvangen vraag ik de status bij de politie Hoorn na. Daarop krijg ik snel een reactie :

Ik ben zover dat ik de afschriften bekeken heb en het grootste
gedeelte van het verhoor is klaar. Ik heb getracht telefonisch contact te
krijgen met X. maar dat is niet gelukt.
Ik heb hem een ontbiedingsbrief gestuurd voor de 21e juli.

Mail politie Hoorn

Thuis moet ik balanceren tussen begripvol zijn over de her en der als traag ervaren gang van zaken en de frustratie die mijn ouders inmiddels hebben. Zeker het feit dat de politie met een als bizar fanatiek ervaren voortvarendheid mij in januari uitnodigde voor een gesprek inzake de laster en smaad aangifte deed verwachten dat de politie mijn probleem met de makelaar ook minstens zo snel en fanatiek zou oppakken.

OM – Laster en smaad – uitkomst

Het OM heeft wel tijd om te reageren. Niet over de hennepkwekerij, maar wel inzake de laster en smaad aangifte die de makelaar tegen mij heeft gedaan in januari. Er wordt een ‘voorwaardelijk sepot’ uitgesproken. De aankomende 2 jaar moet ik mij gedeisd houden anders gaat het OM alsnog tot vervolging over. Aangezien ik het met deze voorwaardelijke sepot totaal niet eens ben gaat dit het juridische team in. Daar overleggen we hoe we dit gaan pareren.

Verhoor X. verschoven.

Dan in het weekend van de 24ste een update van de politie Hoorn:

De afspraak was verzet en hij is vandaag gehoord. Mogelijkerwijs dat ik
van de week nog iemand moet horen in deze zaak. De planning is in ieder
geval om de zaak deze week af te ronden en het dossier in te sturen.

Mail politie Hoorn

 

Augustus 2011 -Overdracht naar OM

De politie Hoorn is klaar. Althans, bijna, maar er komt iemand niet opdraven bij verhoor, maar het dossier wordt desondanks overgedragen aan het OM. Zij gaan het nu overnemen omdat de laatste te horen betrokkene niet komt opdagen:

Degene die ik nog wilde horen is niet opkomen dagen. Het dossier is
afgerond en ingezonden. Het OM gaat nu weer de zaak beoordelen.

Mail politie Hoorn

Het is inmiddels augustus, we liggen nu ongeveer drie maanden achter op schema. Ik wacht tot de tweede week van augustus voordat ik het OM om een status of voortgangsmelding vraag.

<<…Vorig Vervolg… >>

Pagina 1 2